1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Unity install problem

Discussion in 'PlayOnLinux' started by Adrians25, May 4, 2015.

  1. Adrians25

    Adrians25 Member

    Joined:
    Apr 13, 2015
    Messages:
    105
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Home page:
    I have installed Unity 5.0.1 in my computer with following specs: Intel i3 3.4 GHz quadcore proccessor NVIDIA GeForce GT 610 video card 5,8 GiB RAM Linux Ubuntu 15.04 OS Unity 5.0.1 installed with PON

    At beginning it ran OK, but after a bit of time appeared glitch: In the Project tab when I right click and press create, I can't create anything- it imediately messes the files shown in the assets folder and creates one blank file. It just doesn't offer setting it's name so it glitches. This means that I have to create all files manually in the file editor. I was wondering if someone might know cause of this and also resolvement. Note that it worked in beginning! Thanks for everyone who helps!

    P.S. I decided to post this here because Unity's communities are a bit vain and degrading for begginers of Unity, maybe because it is propiretary software(I don't tell it about everyone, but a lot of people really are like that):D
  2. Adrians25

    Adrians25 Member

    Joined:
    Apr 13, 2015
    Messages:
    105
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Home page:
    My debug log is here:
    http://www.pasteall.org/58216
    It is VERY, VERY long, but maybe someone can find the error there?

    Somewhere at the end part I tried to make a script- look for errors there more, maybe, or maybe not...
  3. booman

    booman Grand High Exalted Mystic Emperor of Linux Gaming Staff Member

    Joined:
    Dec 17, 2012
    Messages:
    7,492
    Likes Received:
    542
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Linux, Arizona
    Home page:
    I see a lot of nouveau errors
    Do you have the proprietary drivers installed?

    Thousands of underrun errors
    A lot of these
  4. Adrians25

    Adrians25 Member

    Joined:
    Apr 13, 2015
    Messages:
    105
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Home page:
    I have 346.59- the latest propiretary driver installed!
  5. booman

    booman Grand High Exalted Mystic Emperor of Linux Gaming Staff Member

    Joined:
    Dec 17, 2012
    Messages:
    7,492
    Likes Received:
    542
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Linux, Arizona
    Home page:
    Are you absolutely sure the Nvidia drivers are installed?
    I don't think Wine would output nouveau errors if you did
    Try this:
    Code:
    lspci | grep VGA
  6. Adrians25

    Adrians25 Member

    Joined:
    Apr 13, 2015
    Messages:
    105
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Home page:
    Code:
    01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation GF119 [GeForce GT 610] (rev a1)
    
  7. Adrians25

    Adrians25 Member

    Joined:
    Apr 13, 2015
    Messages:
    105
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Home page:
    I'm sure I installed it, otherwise my framerate wouldn't have risen 3 times and my computer wouldn't start to support geometry shaders... If I look at Additional Drivers, it's there!
  8. booman

    booman Grand High Exalted Mystic Emperor of Linux Gaming Staff Member

    Joined:
    Dec 17, 2012
    Messages:
    7,492
    Likes Received:
    542
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Linux, Arizona
    Home page:
    Ok, you are right...
    So now I'm stumped, why the heck are there so many Nouveau errors?
    I even googled it and couldn't find anything useful.
    You may want to post in the PlayOnLinux forums as well to see if anyone else has tried this.

    Personally, I think you should stick with Blender.
  9. Adrians25

    Adrians25 Member

    Joined:
    Apr 13, 2015
    Messages:
    105
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Home page:
    By the way, the problem was in my assets- when I started new, fresh project, the problem wasn't there!
  10. booman

    booman Grand High Exalted Mystic Emperor of Linux Gaming Staff Member

    Joined:
    Dec 17, 2012
    Messages:
    7,492
    Likes Received:
    542
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Linux, Arizona
    Home page:
    Oh, way to go!
    So were you using your own assets or the pre-made one's that come with Unity?
  11. Adrians25

    Adrians25 Member

    Joined:
    Apr 13, 2015
    Messages:
    105
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Home page:
    I used both and also from asset store!
  12. booman

    booman Grand High Exalted Mystic Emperor of Linux Gaming Staff Member

    Joined:
    Dec 17, 2012
    Messages:
    7,492
    Likes Received:
    542
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Linux, Arizona
    Home page:
    Ah, ok... interesting
    So I guess you will have to search the Unity forums for trouble with assets from Blender.
  13. Adrians25

    Adrians25 Member

    Joined:
    Apr 13, 2015
    Messages:
    105
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Home page:
    Maybe else assets were faulty? I can't know, because the amount of assets was large, very large!
  14. booman

    booman Grand High Exalted Mystic Emperor of Linux Gaming Staff Member

    Joined:
    Dec 17, 2012
    Messages:
    7,492
    Likes Received:
    542
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Linux, Arizona
    Home page:
    yeah, that would do it...
    too many assets in an un-optimized level along-side Wineserver in the background.

Share This Page