1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

F@H problems

Discussion in 'Random Nonsense' started by Strongwolf, May 5, 2014.

  1. Strongwolf

    Strongwolf New Member

    Joined:
    Jul 25, 2013
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I post this here because I don't know where else to do it. I'm trying to install F@H and every time I try thi is what I get"The program can't start because OpenCl.dll is missing from your computer. Try re-installing the program to fix this problem". What can I do? Is lonely there in AOA. .
  2. booman

    booman Grand High Exalted Mystic Emperor of Linux Gaming Staff Member

    Joined:
    Dec 17, 2012
    Messages:
    7,497
    Likes Received:
    542
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Linux, Arizona
    Home page:
    Hey Strongwolf, great to hear from ya!
    Yes, we have all abandoned AOA to focus on gaming and Linux.
    I really don't have any experience with F@H so hopefully Gizmo or one of the other guys will see your post.
    I'll email them.
  3. Gizmo

    Gizmo Chief Site Administrator Staff Member

    Joined:
    Dec 6, 2012
    Messages:
    2,079
    Likes Received:
    117
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Webb City, Missouri
    Home page:
    Running F@H on linux has always been a PITA. I gave up messing with it quite a while back.
  4. ThunderRd

    ThunderRd Irreverent Query Chairman Staff Member

    Joined:
    Dec 17, 2012
    Messages:
    1,877
    Likes Received:
    65
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Northern Thailand, the Land of Smiles
    Home page:
    It isn't easy, that's for sure. You need WINE and the correct wrapper for GPU folding, and TONS of patience. No single install guide seemed to worked for my particular setup, so I had to fight through it until it worked. I finally got it working a year or so ago, then they rewrote the wrapper a couple of months ago, and I did not update my setup, so it stopped working on newer versions of WINE. I have not returned to the problem since, so I am a bit behind in the technicalities. There is an existing thread on it in the forums, but it's pretty involved:

    https://foldingforum.org/viewforum.php?f=54&sid=6c53beb033d5227b947fdef1ae3055ea
  5. ThunderRd

    ThunderRd Irreverent Query Chairman Staff Member

    Joined:
    Dec 17, 2012
    Messages:
    1,877
    Likes Received:
    65
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Northern Thailand, the Land of Smiles
    Home page:
    To help you , we have to know if you are attempting to run the GPU or the CPU client, what version, and what OS. Was it running before, and it has stopped running, or is it a new install? If you are trying the GPU client in Linux/WINE, what WINE version are you running?

    My understanding after a bit of googling is that the v7 client now has native GPU support in Linux. I have to look into it further.
  6. Strongwolf

    Strongwolf New Member

    Joined:
    Jul 25, 2013
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Heya boonman, good to hear from you too. I understand why the abandonment of AOA, is call evolution. What are you gonna do?
    I'm attempting to run both,gpu and cpu. I'm running (i hope is not a bad word here) Windows 7 64bit and is a new install.
  7. booman

    booman Grand High Exalted Mystic Emperor of Linux Gaming Staff Member

    Joined:
    Dec 17, 2012
    Messages:
    7,497
    Likes Received:
    542
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Linux, Arizona
    Home page:
    I had a feeling you were using windows. Don't worry, we'll quietly support Windows too. ;) I still use Windows at work and at home.
  8. ThunderRd

    ThunderRd Irreverent Query Chairman Staff Member

    Joined:
    Dec 17, 2012
    Messages:
    1,877
    Likes Received:
    65
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Northern Thailand, the Land of Smiles
    Home page:
  9. ThunderRd

    ThunderRd Irreverent Query Chairman Staff Member

    Joined:
    Dec 17, 2012
    Messages:
    1,877
    Likes Received:
    65
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Northern Thailand, the Land of Smiles
    Home page:
    Did that install guide get it going for you?
  10. Strongwolf

    Strongwolf New Member

    Joined:
    Jul 25, 2013
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    That's OK guys I get itrunning again.I even had two clients working in Two Twin Frozr cards (one each) plus the CPU client. It's a nice place you got here. I'll switch but Linux is to hard to understand, at least for me. Thanks anyway. Good luck!
  11. booman

    booman Grand High Exalted Mystic Emperor of Linux Gaming Staff Member

    Joined:
    Dec 17, 2012
    Messages:
    7,497
    Likes Received:
    542
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Linux, Arizona
    Home page:
    cool, glad you got it running.
    If you want to just trial Linux on a spare computer, go ahead and try Mint 64-bit
    The GUI is similar to Windows and it has a lot of home desktop features.
    Then post here when you have questions.

Share This Page